Vzajemna

Veliki zmagovalec 11. Praznika je AVTO KRKA!

Favoriti tudi v finalu niso uspeli zmagati!

FINALE: AI AVTOHIŠA - AVTO KRKA 0-2 (0-0)

Strelci: 0-1 Goran Jolić, 0-2 Rade Rusmir

Branilci naslova, AI Avtohiša, so bili favoriti proti Avto Krki, in temu primerno je bilo tudi dogajanje na igrišču – z veliko terensko premočjo Ljubljančanov in obrambno naravnano igro Krkašev, katere je z izvrstnimi obrambami reševal najboljši igralec srečanja, vratar Igor Bratić. Slednji je tudi najbolj zaslužen, da je ostal izid polčasa začetnih 0-0.
Tudi v drugem delu ista slika, borbeni veterani so grizli v obrambi, vrhunsko je branil Bratić, vse svoje razkošno znanje pa je pokazal Goran Jolić, ki je po samostojnem prodoru preigral nekaj nasprotnikov in na koncu še matiral Zaletela. AI avtohiša je znova poskušala z vratarjem v polju, si priigrala kopico priložnosti a neverjetni Bratič na vratih je bil nepremagljiv. Ko je še Rade Rusmir izkoristil slabo podajo nasprotnikov z zadetkom čez celo igrišče, je bil zmagovalec odločen in nepričakovano, a povsem zasluženo, so prvaki postali AVTO KRKA iz Novega mesta.
IGRALEC TEKME: Igor BRATIĆ

KAZENSKI STRELI ZA TRETJE MESTO: KOREKTBAU - KAMP LEBANČ 9-8

Tretje mesto je po kazenskih strelih osvojila ekipa KOREKTBAU iz Velenja.

2. POLFINALE: AVTO KRKA - KOREKTBAU 0-0 (3-2 po kazenskih strelih)

Znova so 6-metrovke odločile finalista.
Najkvalitetnejši Praznik Slofutsala do sedaj je postregel z novo tekmo (malo)nogometnih velemojstrov, kjer so odločale malenkosti in bi se lahko sreča nagnila k eni ali drugi ekipi. Tako pa sta oba polfinalista imela v svojih vrstah tako odlične igralce velikega nogometa (Šišić, Fileković vs. Jolić, Mitraković), kot malega (Kraljić, Linić vs Širok, Grželj) in temu primerno je bila tudi sama tekma – moška, na nož, polna duelov, adrenalina in lepih potez. Lepše so zapravili Krkaši – že v prvem polčasu je gol Rusmirju, po lepi podaji Jolića, preprečil Matić, v drugem pa je kar nekajkrat odlično posredoval vratar Alić. Svoje priložnosti so imeli tudi Velenjčani, a je nekaj neugodnih strelov z razdalje uspel ukrotiti vratar Bratič.
Pri kazenskih strelih je tragični junak postal Fileković, ki je zgrešil zadnji, odločilni penal in finalist je postala Avto Krka.
IGRALEC TEKME: Rok Grželj

1. POLFINALE: AI AVTOHIŠA - KAMP LEBANČ 1-1  (0-0) (2-1 po 6 metrovkah za AI AVTOHIŠA)

Strelci: 0-1 Jaka Sovdat, 1-1 Alen Fetič,

Če je kdo na prvem polfinalu pričakoval kaj drugega kot dramo do zadnjega sodniškeg žvižga, se je pošteno zmotil. Kamp Lebanč in AI Avtohiša sta prvi polčas odigrala z velikim spoštovanjem do nasprotnika in previdno pazila, da ne bi storila kakšne napake, zato je bil po koncu 15ih minut izid še vedno začetnih 0-0. Bolj razburljiv je bil drugi polčas, za kar je z zadetkom po samostojnem prodoru poskrbel Jaka Sovdat. Odgovor Ljubljančanov je bil takojšen – nemudoma so začeli igro z vratarjem v polju in potrpežljivo čakali na priložnost. Ta se jim je ponudila nekaj minut do konca, ko je z razdalje hladnokrvno zadel Alen Fetić. Prav v zadnji sekundi bi lahko Ljubljančani, po zmedi v obrambi Tolmincev, srečanje odločili že v rednem delu, a je bila žoga izbita z gol črte. Pri kazenskih strelih se je izkazal najboljši posameznik srečanja, vratar AI avtohiše, Klemen Zaletel, ki je ubranil dva strela in povedel svojo ekipo v veliki finale.
IGRALEC TEKME: Klemen ZALETEL

4. ČETRTFINALE: KOREKTBAU - ŠD FONEX 1-1 (0-0)  (4-3 Po 6 metrovkah za KOREKTBAU)
Strelci: 0-1 Matej Bevk 1-1 Suad Filekovič, 

Z agresivno in nepopustljivo igro v obrambi in hitrimi prehodi v napade so bili blizu presenečenja tudi igralci Fonexa proti favoriziranemu velenjskemu Korektbau z Mirnesom Šišićem in Suadom Filekovićem. ,Po izenačenem dvoboju brez zadetkov, so tik pred koncem četrtfinala povedli prek Bevka, a že v naslednjem napadu prejeli zadetek preko Filekovića. Pri kazenskih strelih pa so Velenjčani uveljavili svoje izkušnje in rutinirano zadeli vse strele, Fonexu pa je pri odločilnem ponagajala vratnica in jim preprečila veliko presenečenje in napredovanje v polfinale.

3. ČETRTFINALE: AVTO KRKA - EKO SLIK 2-2 (1-1)  (3-2 Po 6 metrovkah za AVTO KRKA)
Strelci: 1-0 Luka Kanc(AG), 1-1 Urban Tavčar, 2-1 Goran Jolič, 2-2 Luka Jamnik, 

Ekipi Eko Slika je po senzacionalni zmagi nad THE Nutrition skoraj ponovila podvig še v četrtfinalu proti Avto Krki. Slednji so sicer povedli, a so mladi Ločani še pred koncem polčasa izenačili in nadaljevali enako fanatično igro v obrambi kot tekmo poprej, obenem pa prihajali tudi do lepih priložnosti, katere je s skrajnimi napori uspel obraniti Igor Bratić. 

Tudi drugi polčas se je odvija podobno kot prvi, saj so Krkaši preko Gorana Jolića kmalu povedli, a vodstva niso zadržali dolgo, saj je sledila (vsaj do sedaj) poteza turnirja Luke Jamnika. Slednji je namreč iz prostega strela prelisičil vse prisotne in s prefinjenim lobom s kakih 10ih metrov s pomočjo vratnice poslal v mrežo za izenačenje. »Tresu se tribine!«, je nekoč komentiral Mladen Delić in nekaj podobnega se je dogajalo v Selcih po tem zadetku. S huronskim navijanjem večstoglave množice navijačev je Eko Slik vzdržal do konca in polfinalista so določili kazenski streli. Tu pa so vendarle prišle do izraza izkušnje Krkašev, ki so zanesljivo zadeli vse tri strele, obramba Bratiča pa je zadoščala Avto Krki za napredovanje v polfinale.
IGRALEC TEKME: Goran JOLIĆ

2. ČETRTFINALE: KAMP LEBANČ - ASPEKT (1-1) 2-1
Strelci: 1-0 Gregor Kos, 1-1 Daniel Čumurdžič, 2-1 Nino Zalašček, 

Tudi drugi četrtfinale se je končal z enakim izidom in podobno razburljivim srečanjem kot prvi. Uvodoma so favorizirani Tolminci hitro povedli preko Kosa in kontrolirali srečanje, a je tudi Aspekt pokazal odlično igro in eno od svojih priložnosti preko Čumurdžića pretvoril v izenačujoči zadetek. 
Drugi del je bil enakovreden, obe ekipe sta zapravili po eno 100% priložnost, zadeli vsaka po enkrat okvir vrat in ko je že možno dišalo po šestmetrovkah, sta bliskovito akcijo izpeljala Hozjan in Zalašček, ki je nekaj minut pred koncem tekem podajo prvega pretvoril v zmaogviti zadetek.
IGRALEC TEKME: Nino Zalašček

Ob 15:20 bo na sporedu prvi ČETRTFINALE:
AI AVTOHIŠA - SELO LJUBAVI (1-0) 2-1
Strelci: 1-0 Alen Fetič, 1-1 Dorian Maluz, 2-1 Alen Fetič

Na prvi četrtfinalni tekmi smo bili priča zelo razburljivi tekmi, ki bi skoraj postregel z novim velikim presenečenjem. Favoriti in branilci naslova, ekipa AI avtohiša, je odlično začela in preko Fetiča kmalu zadela ter po še nekaj zapravljenih priložnostih polčas dobila "le" z 1-0. V drugem delu so več napadalnih ambicij pokazali tudi Posavci in to se jim je obrestovalo v 5. minuti nadaljevanja, ko je izenačil Dorian Malus. Z "grizenjem" v obrambi in odličnimi obrambami Pšeničnika so igralci Sela ljubavi dolgo časa imeli v nogah kazenske strele, a je nekaj minut pred koncem  po prodoru po levi strani in natančnim strelom v levi vratarjev kot e ponovno zadel Alen Fetič. Prvi polfinalist je po zmagi z 2-1 tako postala ekipa AI AVTOHIŠA. 

IGRALEC TEKME: ALEN FETIĆ

 

14:40 Kdo je naslednji - ŠD Fonex 2-2 (1-0) po kaz. strelih 2-4 za Fonex

Strelci: 1-0 Kristjan Čož, 1-1 Aljaž Laharnar 2-1 Kristjan Čož, 2-2 Klemen Kuštrin

Zadnja osmina finala je bila znova zelo izenačena, saj se ekipi odlično poznata. Priložnosti so na obeh straneh, za Fonex je Benjamin Tušar zatresel prečko, bolj natančen pa je bil na drugi strani Kristjan Čož, ki je z zadetkom omogočil svoji ekipi prednost ob polčasu.
Drugi del je prinesel izenačenje Fonexa preko Laharnarja, na kar je z novim golom odgovori Čož. Fonex se je odločil za igro z vratarjem in izenačil z zadetkom Kuštrina in prav na zadnjem srečanju smo videli edino odločitev po kazenskih strelih, kjer so bili natančnejši igralci Fonexa in napredovali v četrtfinale.

14:00 THE Nutrition - Eko Slik 0-2 (0-1)
Strelci: 0-1 Luka Jamnik, 0-2 Andrej Mohorič

SENZACIJA EKO SLIKA - s fanatično borbenostjo in požrtvovalnostjo ter zadetkoma Luke Jamnika in Andreja Mohoriča so izločili ekipo THE Nutrition, katere barve je branilo praktično pol reprezentance.
Prvi polčas predzadnje tekme osmine finala je postregel s senzacionalnim vodstvom mlade ekipe Eko-Slik, ki jo je do prednosti popeljal Luka Jamnik. THE Nutrition, ki so okrepljeni še z Gašperjem Vrhovcem so seveda prevladovali, a žoge niso spravili za hrbet Rihtaršiča. Zasluga za to gre fanatični borbenosti mladih Ločanov, ki so "trgali asfalt" proti praktično celotni reprezentanci Slovenije (Puškar, Osredkar, Mordej, Vrhovec,  Marot, Pertič ...).
Tudi drugi polčas so na terenu dominirali THE Nutrition, a žoge niso spravili v gol - zadeli so 2 vratnici, prisilili Rihtaršiča v kopico parad, a mreže niso zatresli. 7 minut pred koncem so poskusili z vratarjem (Osredkar) a po izgubljeni žogi preko Andreja Mohoriča prejeli še drugi zadetek in tako daleč pred pričakovanji zaključili nastope na 11. Prazniku Slofutsala, mladi igralci Eko Slika pa so pripravili eno največjih senzacij v zgodovini turnirja!
Igralec tekme: Andrej Mohorič

13:20 Korektbau - Bubka bar Gofar 7-1 (2-0)
Strelci: 1-0 Robi Matić, 2-0 Suad Fileković, 3-0 Robi Matić, 4-0 Anže Kraljič 5-0 Suad Fileković, 6-0 Robi Matič, 7-0 Robi Matič, 7-1 Boštjan Preskar

Velenjski Korekt bau je proti Bubka bar Gofar že na začetku upravičil vlogo favorita in preko Robija Matiča zadel za 1-0. Šele ko je Suad Fileković z izjemnim volejem povišal na 2-0 so se prebudili tudi Brežičani, ki so preko Rašoviča zatresli vratnico, a do polčasa niso uspeli znižati izida.
Srečanje je dokončno odločil Robi Matić s svojim drugim zadetkom, saj je potem Bubka poskusila z vratarjem-igralcem, a neuspešno in prejela še nekaj lahkih zadetkov.
Igralec tekme: Robi Matić

12:40 Avto Krka - ŠRD Doblar 2-0 (0-0)

Strelci: 1-0 Željko Mitraković, 2-0 Željko Mitraković

Tradicija izločilnih bojev na Prazniku Slofutsala, kjer imajo favoriti pogosto zelo velike težave, se tudi letos ponavlja. ŠRD Doblar je z odlično igro in borbenostjo po prvem polčasu uspel ohraniti nedotaknjeno mrežo proti favorizirani ekipe Avto Krka, kjer je največ poskušal reprezentant Širok in veteran Goran Jolić. Težke razmere za igro so sicer prednost za ekipe, ki se branijo, a 0-0 po prvem polčasu je realen rezultat. 
Tudi v drugem smo videli premoč AvtoKrke in zimzeleni Željko Mitraković je s strelom z razdalje le uspel premagati Kojića na golu Doblarja. Ko je isti igralec nekaj minut kasneje zadel še drugič je bil zmagovalec srečanja odločen, saj je na mokrem terenu težko loviti zaostanek z vratarjem v polju, kar so z Leonom Filipičem poskusili Posočani.
Igralec tekme: Željko Mitraković

12:00 Aspekt - ŠD Mlinše (2-0)
Strelci: 1-0 Žiga Eržen 2-0 David Frelih 

Lanski četrtfinalisti  so v prvem polčasu upravičili vlogo favorita proti ŠD Mlinše in po 15 minutah vodijo 2-0. Aspekt je imel terensko pobudo in več priložnosti, nekaj nevarnih poskusov Zasavcev pa je atraktivno ukrotil vratar Nebojša Fajafarič.
Drugi polčas so pobudo vedno bolj prevzemali Mlinšani, proti koncu zaigrali tudi z vratarjem, stresli vratnico in zapravili še nekaj lepih priložnosti, a zadetka niso uspeli doseči in Aspekt je že ponovil lanski uspeh z uvrstitvijo v četrtfinale.
Igralec tekme: Žiga Eržen

11:20 Okrepčevalnica Tmin Amazonka - Kamp Lebanč 0-3 (0-1)
Strelci: 0-1 Aleš Hvala 0-2 Nejc Hozjan 0-3 Gregor Kos

Tolminski derbi v Selcih so v prvem polčasu bolje odigrali mlajši igralci Kamp Lebanča, imeli več priložnosti, predvsem Kos, ter zadeli tudi dve vratnici (Krivec, Čujec), a jih je v vodstvo popeljal šel Hvala po gneči v kazenskem prostoru Okrepčevalnice Tmin. Slednji razen poskusa Lenarčiča niso imeli pravih priložnosti.
V drugem polčasu so lanski viceprvaki prevzeli pobudo, a jim poti do mreže Denija Krivca ni uspelo najti. Ko je Hozjan po samostojni akciji povišal na 2-0 so slednji skušali še z vratarjem igralcem, a jim v težkih pogojih zaradi dežja ni uspelo razviti prave igre in so prejeli še en zadetek tik pred koncem za dokončno slovo od letošnjega turnirja.
Naj igralec srečanja: Nejc HZOJAN

10:40 AI Avtohiša - Kiwi shop 1-0 (0-0)
Strelci: 1-0 Fideršek

 AI Avtohiša je imela v prvem polčasu pričakovano premoč in več strelov proti vratom Gorenca, ki pa so leteli ali mimo ali pa jih je vratar Sevničanov ukrotil. Lepe priložnosti iz protinapadov je imel tudi Kiwi shop, najlepšo Korpivanjak, ki je šel sam na Zaletela, a je slednji ubranil njegov poskus.
Tudi v drugem polčasu je AI bolj napadala in preko Fiderška v 6. minuti tudi povedla z 1-0. To je prisililo Sevničane k bolj napadalni igri zadnjih 5 minut tudi z vratarjem-igralcem, a si proti disciplinirani obrambi Ljubljančanov niso priigrali prave priložnosti in četrtfinale si je izborila AI Avtohiša.
Za naj igralca tekme je bil izbran Matej Fideršek.

10:00 Jasko trade - Selo ljubavi Bubka bar Gofar 0-1 (0:0)

Strelec: 0-1 Jan Nečemer

Jasko Trade se je okrepil z nekdanjim reprezentantom Ševzetom Mehićem, Selo ljubavi pa je v enaki postavi kot v skupinskem delu. Pričakovano smo gledlai zelo izenačeno in čvrsto tekmo, kjer je imel v prvem polčasu več od igre Jasko Trade, a je predvsem po zaslugi odličnega Pšeničnika na vratih Posavcev ostalo 0-0. Tudi drugi del je minil v napadih Jasko Trade, ki pa navkljub terenski iniciativi niso prišli do pravih priložnosti. 5 minut pred koncem je sledila kazen, ko je zmedo pred golom Ljubljančanov v gol pretvoril najboljši igralec tekme, Jan Nečemer. Do konca je Jasko poskusil s Šarkovićem na mestu vratarja, a zahvaljujoč fanatični borbi igralcev Sela ljubavi se rezultat ni spremenil in prvi četrtfinalisti so postali igralci iz Posavja.

Deli z ostalimi

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Dodatne informacije